"En mä voi käyttää ku mul on nikkeliallergia" ja muita myyttejä nikkelistä.

"Jag kan inte använda Ku Mul är nickelallergi" och andra myter om nickel.

Har du någonsin tänkt det? Vi hör detta i våra butiker varje dag och försöker vårt bästa för att utbilda våra kunder i frågan. Men få konsumenter vet att koncentrationerna av nickel och många andra ämnen är begränsade av lag. Låt oss komma tillbaka till detta senare, men först sålde de:

Myter om nickel:

    1. "Det var nickel på ringen, stannade med en blå -gröna rand på fingret trots att det skulle vara silver!" Fel, det är inte ett nickel och är inte en allergisk reaktion. Blå -gröna spår skapas när pH -värdet på hudens pH -värde "korroderar" lätt silver och koppar, vilket gör att koppar kommer från den blå -gröna färgen på huden.
    2. "Detta är verkligen gjord av nickel när de är så billiga!" Fel. Nickels världsmarknadspris vid skrivandet av denna berättelse (13 augusti 2019) är $ 15,73/kg, med silver USD $ 551,41/kg, koppar USD $ 5,70/kg och $ 1,73/kg aluminium USD. Så nickel är verkligen inte det billigaste slutet av materialen. Anledningen till användningen av nickel finns i andra funktioner som hållbarhet.
    3. "Jag kan inte använda annat än vitt guld!" Om så är fallet, bör du vara korrekt när du väljer produkten, färgen på det vita guldet tillverkas genom att blanda nickel (guld-nickel-bubble-copper) eller palladium (guld-palladium-silverblandning).

 

EU -direktiv 94/27/EG Det vill säga det så kallade "nickeldirektivet" trädde i kraft i Finland 2001. Detta direktiv begränsar mängden nickel i produkterna i hudkontakt. Sådana produkter inkluderar smycken, glasögon, pennor, mobiltelefoner, klockor och klädknappar och blixtlås. Enligt direktivet0,5 ug/cm²/vecka.

Alla våra produkter under detta gränsvärde, det vill säga från våra produkter såväl som alla andras produkter kan potentiellt lösa upp nickel 0 - 0,5 ug/m²/vecka. Detta belopp är så litet att det inte är skadligt för människor. Det kommer också ihåg att nickelen är metall, så till exempel är alla plastprodukter helt nickelfria.

2005 strammades nickeldirektivet och en ny tröskel för första smycken trädde i kraft0,2 ug/cm²/vecka. Med en strängare gräns vill vi ytterligare minska exponeringen för nickel som mer riskabelt under läkning. 925 silver (Silverlegering med 92,5% silver och 7,5% koppar) eller så kallad Sterling silver, titan Och plast är till exempel material som uppfyller det begränsade värdet. När piercing har förbättrats ordentligt kan du enkelt byta till andra material gjorda av andra material.

Tja, hur man kontrollerar detta då. Finland har en mycket väl fungerande och effektiv kontroll med importerade produkter. När smycken anländer genom de finska tullarna kommer det att vara en riskbedömning, sändningen stoppas och kvaliteten på varorna kontrolleras av slumpmässiga tester. Finska tullar, tillsammans med konsumentbyrån, genomför ett nickeltest för produkterna. I testet nedsänks produkten i den konstgjorda svetten i två veckor och slutligen mäts blandningen med massan av upplösta ämnen. Om mängden nickel ligger inom de tillåtna gränserna kommer produktobjektet att släppas ut på EU -marknaden. Om mängden nickel överskrids kommer produktobjektet att förstöras eller skickas ut från EU -området för importören.

EU -direktivet och dess gränsvärden är endast giltiga i EU, så produkter som köps någon annanstans kan tas bort mer i nickel. På samma sätt, om produkten har förts till Finland tidigare tullar eller genom att registrera den under en felaktig titel.

Efter att direktivet skulle komma fram har antalet nickelallergier i Finland endast sjunkit jämfört med en bråkdel av tiden innan. Emellertid har extrem känslighet intensifierats, så om du har fått nickelallergi kan det inträffa riktigt starkt. I detta fall kan till exempel de låga nickelkoncentrationerna av euro -mynten orsaka en allergisk reaktion.Allergi kan också vara lokal, så kontakten i handen orsakar inte något, till exempel klåda kan uppstå i nacken.

Om du vill ha mer information om våra produkter, fråga vår personal i butiker eller chatta.


Kirjoita kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.